muziekleraar Alicia WitarsaAlicia Witarsa werd in 1981 geboren te Surabaya, Indonesië. Zij kreeg op vierjarige leeftijd haar eerste pianoles van haar moeder. Ze nam daarna ook compositie, electone en viool les. Alicia nam vanaf haar negende jaar met succes deel aan concoursen in Indonesië en daarna volgden diverse optredens in binnen- en buitenland o.a. in Malaysië, Singapore en Thailand.

In 2000 kwam Alicia naar Nederland om haar studie te vervolgen bij Geoffrey Douglas Madge aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zij behaalde haar Bachelor in Muziek inclusief haar lesbevoegdheid in 2004. Zij ontving een studiebeurs voor haar master studie die zij in 2006 succesvol afrondde. Daarna volgde Alicia een jaar studie in fortepiano en historsiche uitvoeringpraktijk op het conservatorium bij Bart van Oort. In verschillende stages van haar studie werden haar beurzen toegekend van o.a het Prins Bernard Cultuurfonds en de Yamaha Music Foundation Europe. Zij won diverse prijzen op pianoconcoursen in Frankrijk, Madrid en Praag en volgde masterclasses bij o.a Stevan Vladar, Jacques Rouvier, Igor Roma, Boris Berman en in the International piano masterclass in Praag (2006).

In 2007 werd zij uitgenodigd voor in het Steinway Piano Festival in Florida, V.S Alicia kreeg gelegenheid recitals te geven in groot en kleine concertzalen, o.a. Anton Phillipzaal Den Haag, De Doelen Rotterdam en Ruldofinum te Praag. Haar solo recital in Anton Phillipzaal Den Haag (2006) was op radio West live uitgezonden. Alicia houdt zich naast haar solospel ook bezig met kamermuziek, zangbegeleiding en improvisatie.

Alicia geniet van het lesgeven en geeft met veel plezier en inzet muzieklessen aan zowel beginners als gevorderden met verschillende muzikale voorkeuren en niveau’s. Sinds september 2009 is Alicia werkzaam bij Haenen Muziek als piano- en keyboarddocente.