muziekleraar Leonardo ValianteLeonardo Valiante, geboren in Montevideo, Uruguay, begon zijn studie aan de muziekschool Virgilio Scarabelli. In 1989 behaalde hij zijn diploma pianoleraar aan het Falleri Balzo Conservatorium, waarna hij bij Nelly Langone de Trocolli een postgraduate cursus volgde. Hierna begon hij zijn studie klavecimbel bij Eduardo Gilardoni en Carlos Levin aan het Anglo Instituut. Gedurende zijn studie volgde hij ook klavecimbel masterclasses bij José González Uriol, Rosana Lanzelote,Yves Rechsteiner en Mahan Esfahani.

Na het behalen van klavecimbel diploma A speelde hij met het orkest van SODRE o.l.v. Roberto Montenegro. In 1996 werd hij toegelaten tot het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en vervolgde zijn klavecimbelstudie bij Jacques Ogg. Een tweejarige studie hedendaagse muziek bij Annelie de Man aan het Conservatorium van Amsterdam is in 2002 afgerond. In 2001 heeft hij o.l.v. Erik Klas het Noord Symfonie Orkest begeleid in de Vredenburg te Utrecht. Hij begeleidt vanaf 2000 het VocAnimo koor o.l.v. Loek Ruijters, het Iriskoor in Warmond, het Dameskoor in Oegstgeest en het Dameskoor te Zoetermeer. Sinds 2008 heeft Valiante keyboard-piano les bij Haenen muziek, in Voorburg.

In 2007 heeft hij opgetreden in de Duitse kapel en heeft daar Frans-duitse repertoire ten gehore gebracht, o.a. traverso Margarita González en fagottist Gabriel Pereira. Dezelfde jaar is onder zijn leiding delen uit de opera Orlando van G.F. Händel uitgevoerd met een strijkersensemble en solisten, o.a. mezzosopranen Stephanie Gericke, Alexandra d'Espinoza en countertenor Leandro Marziotte in de Bosbeskapel, Den Haag. In 2011 heeft hij opgetreden in de Nelly Goitiñozaal van het S.O.D.R.E. in Montevideo, Uruguay samen met Clara Kruk en Rodrigo Riera. In 2012 heeft hij opgetreden in de Kloosterkerk, Den Haag met sopraan Michal Bitan, Javier Lupiañez Ruiz en celliste Paulina Ptak.

Datzelfde jaar heeft hij de opera Orlando van Händel uitgevoerd samen met solisten en het barokensemble in de Church of Our Saviour en de Bosbeskapel. Ook heeft hij in Zoeterwoude het Rijnlands Orkest begeleid op klavecimbel De Schöpfung van J. Haydn. In 2013 opera Orlando van Händel in de Oude Kerk van Naaldwijk en in 2014 delen van opera Rodelinda van Händel in Warmond, solisten: Charlotte Munnik, Victoria Cassano en Mattias Pavlous, met Roberto Bando een fluitconcert van A. Vivaldi.

Ook heeft Valiante op klavecimbel met het Leiderdorpsorkest de solisten: sopraan Lisette Emmerink, tenor Aart Mateboer en bas Marc Drost begeleid Die Schöpfung van J. Haydn o.l.v. Martin van der Brugge in de Westerkerk, Amsterdam. Opera Rodelinda van G. F. Händel in de Houtrustkerk en Church of Our Saviour met solisten Charlotte Munnik, Victoria Cassano, Mattias Pavlous, J.Sebastien Beauvais, Niels Berentsen, João Paixão en het ensemble. In oktober heeft hij opera Ottone uitgevoerd met solisten sopraan Mariana Pimenta (Teofane), mezzosopraan Rut Codina Palacio (Matilda) en countertenor Mattias Pavlous (Ottone) en het ensemble in de Emmauskerk.

Ook heeft hij, met bariton Coen Honig, sopraan Michelle Mallinger en het ensemble opera Dido and Aeneas van Purcell uitgevoerd in de Waalse kerk, Den Haag. In 2016 heeft hij het ensemble begeleid op klavecimbel in de Zorgvlietkerk, Den Haag en heeft hij ook de Brockes Passie van Händel uitgevoerd met leerlingen van Coen Honig in de Familiekerk. In mei heeft hij delen van de opera Ottone van Händel in Geertekerk te Utrecht uitgevoerd met solisten Andrea Tjäder, Luise Kimm, Rut Codina Palacio, Dody Soetanto en Mattias Pavlous.

Ook heeft hij met James Hewitt en celliste Joanna Joy Neuschatz opgetreden tijdens het Festival Oude Muziek Utrecht in het Huize Molenaar. In oktober heeft hij de gehele opera Ottone in Emmaus- en Houtrustkerk te Den Haag, uitgevoerd met dezelfde cast, het ensemble en regisseur Jose Luis Piñón. In november heeft Valiante samen het ensemble een barokrepertoire uitgevoerd in de Oud katholiek kerk in Delft, en Triumfatorkerk, Den Haag. In december in de Laturentiuskerk, Voorschoten tijdens de orgelserieconcerten.