muziekleraar Ximo SireraXimo begon zijn muzikale studies bij gitarist Thierry Laforge in Alcoy (Spanje). Een jaar later begon hij klassiek gitaar te studeren bij de Japanse gitarist Yukihari  Inoue in Alcoy, waarna hij in 1999 werd toegelaten tot de klassieke gitaar studie aan het Conservatorium Juan Cantó in Alcoy. Hij kreeg privélessen van Jaime Botelle en Jose Luis González, leerling van de beroemde Andres Segovia.

September 2005, vier jaar later, studeerde Ximo af.  Ximo had en grote belangstelling voor improvisatie en begon in 2001 met een Jazz studie bij Felix Santos Guindel (Cum Laude in Berkeley, USA) in het “Atheneum Jazz” in Madrid. Ook volgde hij privélessen bij Joaquin Chacón en Santiago de la Muela in Madrid. In 2005 verhuisde Ximo naar Madrid om een jaar aan de jazz sfeer te proeven en combo en gitaarlessen te volgen bij Xavi Maureta en Vicens Martí. 

Van 2006 tot 2010 studeerde Ximo af voor zijn “Jazz Guitar Bachelor” aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij studeerde er met de gitaristen Martijn van Iterson, Wim Bronnenberg en Eef Albers en de muzikanten John Ruocco, Niels Tausk, Hein van der Gein, Frits Landesbergen en vele anderen.  Van 2010 tot 2012 studeerde Ximo af voor zijn “Master in Jazz Guitar”  aan het Fontys Conservatorium en volgde workshops en masterclasses bij Mike Maniery, Bradford Marsalis, John Abercrombie, Barry Harris, Bruce Dunlop, Pat Metheny, David Liebman, Lionel Loueke, Steve Cardenas, Kenny Werner, enz. enz. 

Op dit moment leidt Ximo verschillende muzikale projecten en geeft met veel enthousiasme les bij Haenen Muziek aan zowel beginners als gevorderden.