muziekleraar Jerome Hol2Jerome speelt gitaar sinds zijn elfde. Jimi Hendrix en de Rolling Stones waren toen de aanleiding om zijn saxofoon in te ruilen voor een elektrische gitaar. 

Tussen 1999 en 2005 studeerde Jerôme aan het Conservatorium van Rotterdam. In 2003 won Jerôme de SENA Guitar Awards. In hetzelfde jaar nam hij een mini CD op in de Wisseloord Studio's in Hilversum.  Hij ging in mei 2005 naar New York, waar hij lessen volgde bij Wayne Krantz, Steve Cardenaz en Hiram Bullock.

Na de opnames van zijn cd 'Jerome Hol with Bernardo Fesch & Benoit Martiny' die eigen composities bevat, won hij in mei 2007 de Amersfoort Jazz Talent Award.  Hij speelt in een aantal bands, zoals de Hans Dulfer band, Cosmic Scene Michael Varekamp, Bachelor Beats, Eldorado Michiel Borstlap en Cry Baby! 

Beschouwd als een virtuoze gitarist die een stevige heavy metalsound combineert met de blues en de harmonische subtiliteit van de jazz, is zijn karakteristieke en betoverende spel beschreven als "Jimi Hendrix meets John Coltrane".  Met zijn nieuwste cd "You"ll hear it" was hij te zien in diverse tv optredens, waaronder "Vrije geluiden"